Mediaprofiel verzamelaar en nu verder?

Uit de test Mediaprofiel blijkt dat je professioneel hebt gescoord op de profielen consument en verzamelaar. Ook scoor je gevorderd bij netwerken en/of strateeg. Je kunt je prima bewegen in het medialandschap.

De vraag is of je wilt ontwikkelen op alle vlakken (profielen), of dat je meer verdieping wilt op één vlak. Een aantal overwegingen.
Je kunt kiezen voor een strategische profiel. Je adviseert je collega’s en management hoe ICT onderwijskundig kan worden ingezet in de klas. Je vindt het heerlijk om veel te experimenteren en te onderzoeken welk effect de toevoeging van de techniek heeft op de resultaten van leerlingen. Je werkt samen met een leerkracht die zich ontwikkelt op het profiel producent om bijvoorbeeld coding met Scratch uit te proberen.

Je kunt meer kiezen voor netwerker profiel. Je verdiept je meer in sociale media, de kansen en de bedreigingen. Je bekijkt de sociale media protocollen en stelt deze bij. Je organiseert informatieavonden voor ouders en bent het aanspreekpunt bij eventuele vragen of incidenten. Je beheert de sociale media accounts voor de school.

Je kunt kiezen voor een producent profiel. Je bent geïnteresseerd in de kansen van het programmeren voor leerlingen. Je verdiept je in bijvoorbeeld gamification of makered education. Je zet een programma op samen met de strateeg om het programmeren meer onderdeel te maken van het school aanbod.

Een school met deze drie profielen is voorbereid op de toekomst!

Scroll naar top